Zor durumdaki beyaz yakalı çalışanların ve ev hanımlarının hayali olan aşevi açarak ne kadar para kazanabilirsiniz?
Küçük bir esnaf lokantasında sadece çorba çeşitleriyle ne kadar kar elde edebilirsiniz?
Maaşları yaşam standardının çok altına düşen, plaza hayatının koşuşturmacasından sıkılıp kendi işini yapmak isteyen beyaz yakalıların hayali olan restoran açmanın ne kadar para kazandırdığını merak edenler için. Son yıllarda sosyal güvencesi olmayan ve her misafire “aferin” diyerek yemeğini övmeden duramayan ev hanımlarının durumu. baktık.
Ortalama günlük satış adetleri:
Çorbaların porsiyon satış fiyatları:
Çorba satışından günlük 17.250 TL kazanılıyor. Ayın 26 günü çalıştığınızda aylık brüt kazancınız 448.500 lira oluyor.
Maliyetlere baktığımızda aylık toplam malzeme tüketimi 154 bin 700 lira, bunun 2.500 lirası kelle paça çorbası, 1.500 lirası mercimek ve ezojel, 500 lirası işkembe, 500 lirası tavuk suyu çorbası, 600 lirası ekmek, Petrol 350 lira.
Sabit maliyetlere baktığımızda aylık 30.000 lira muhasebe maliyeti, 10.000 bin lira kira, doğalgaz 3.500 lira, elektrik 1.500 lira, su 1.000 lira ve 3 maaş taban fiyatına göre 55.527 lira olduğunu görüyoruz. çalışanların kendi sosyal güvenliklerine ilişkin Bağ-kur primi 2.952,36 lira, sosyal güvenlik primi ise 2.952,36 liradır. Medya hizmetlerine 5.000 TL ayırdığınızda toplamda 109.479,36 TL geliyor.
Aylık net kâr 184.320,64 lira olmasına rağmen buna KDV ve gelir vergisi dahil değil. Kaba bir hesapla 80.730 lira KDV, 35.766,57 lira gelir vergisi tahakkuk ediyor. Ancak daha detaylı muhasebe hesaplamaları ile durum değişebilir.
Net vergi sonrası geriye yaklaşık 6 baz fiyat olan 67.824,07 TL kalıyor. Karar senin!
Buradan örneklerle izleyebilirsiniz.